- سه شنبه ۱ مهر ۹۹
- ۱۲:۴۳
- ۱ نظر
مارمالاد برای صبحانه و عصرانه همیشه لازم است. مارمالاد کدوحلوایی بسیار خوشمزه و خوشرنگ و خوشعطر است و همه از آن لذت میبرند. در این مطلب طرز تهیه مربا کدو حلوایی و مارمالاد آن به 3 روش آموزش داده میشود.
مواد لازم (روش اول)
کدوحلوایی ( بدون تخم و خرد شده)۹۰۰ گرم
شکر۲۵۰ گرم
آب پرتقال دو قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
لوبیای وانیل نصف یک عدد (از طول بریده شود)
نمک نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش اول)
مرحله اول
کدوها را بخار پز کنید. (حدود ۳۰ دقیقه) وقتی کدوها کاملا پخته شد، آنها را در ظرفی بگذارید تا خنک شوند. سپس پوست کدو را جدا کنید و آنها را در مخلوطکن بریزید یا له کنید. باید حدود دو پیمانه (۵۳۰ گرم) کدوی له شده به دست بیاید.
مرحله دوم
کدو له شده، شکر، آب پرتقال، آب لیمو ترش و نمک را در یک تابه بزرگ بریزید. دانههای درون لوبیای وانیل را روی مخلوط بریزید.
مخلوط را روی حرارت متوسط بپزید و مدام آن را هم بزنید تا کدو نسوزد. وقتی مخلوط خودش را گرفت و دست به دست هم داد (حدود ۱۰ دقیقه)، آن را در یک شیشه تمیز بریزید.
میتوانید مارمالاد کدو حلوایی را روی پنکیک کدوحلوایی بریزید و این صبحانه سالم و خوشطعم را میل کنید.
مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)
کدوحلوایی ( بدون تخم و خرد شده)۹۰۰ گرم
شکر۲۵۰ گرم
آب پرتقال دو قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
لوبیای وانیلنصف یک عدد (از طول بریده شود)
نمک نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش دوم)
مرحله اول
آهک را در یک و نیم لیتر آب حل کنید و از صافی رد کنید. کدوهای قالب زده را در آب آهک صاف شده بریزید و اجازه دهید پنج ساعت داخل آن بمانند. کدوها را هر نیم ساعت با یک قاشق چوبی هم بزنید
مرحله دوم
پس از پنج ساعت کدوها را آبکش کنید و زیر آب سرد بشویید تا آهک آن کاملا از بین برود.
کدوهای شسته شده را به مدت هشت ساعت در آب سرد قرار دهید و هر یک ساعت آب آن را عوض کنید . پس از گذشت هشت ساعت دوباره کدوها را زیر آب سرد بشویید. کدوهای شسته شده را روی پارچهای بگذارید تا آب اضافه آن کاملا گرفته شود .
مرحله سوم
شکر و چهار لیوان آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل شود.
شهد را حدود 25 دقیقه بجوشانید تا کمی غلیظ شود. کدوها را به همراه دو تکه چوب دارچین در شهد آب و شکر بریزد تا حدود یک ساعت و نیم با حرارت کم بجوشند.
مرحله چهارم
با توجه به طرز تهیه کدو حلوایی ، در ۱۰ دقیقه آخر به آن آب لیمو اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بر دارید. خلال پسته را روی مربا بریزید و سرو کنید.
نکته
شیشه مربایتان حتما باید تمیز باشد. پس در صورت امکان قبل از ریختن مربا در شیشه آن را بجوشانید یا در فر قرار دهید.
چوب دارچین را در شیشهها بگذارید تا مربا عطر بیشتری بدهد.
برای شست و شو کدوهای درون آهک، حتما از آب سرد استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربا کدوحلوایی (روش سوم)
کدو حلوایی (رنده شده)
۲ لیوان
پودر قند
۱ لیوان
کره
۶ قاشق غذا خوری
پودر هل سبز
۱/۴ قاشق چای خوری
آب
۱/۳ لیوان
آبلیمو
۱ قاشق چای خوری
زعفران
به مقدار لازم
گلاب
۱/۳ لیوان
طرز تهیه مربا کدوحلوایی (روش سوم)
ابتدا کدو حلوایی را شسته و پوست بگیرید و به صورت درشت رنده کنید .کره را داخل تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.سپس کدو حلوایی را اضافه کرده و ان را تفت دهید تا کمی نرم شود.
آب و گلاب را مخلوط کرده و به آنها پودر هل را اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پودر قند بیفزایید و ان را هم بزنید تا به صورت شفاف درآید و بعد آن را به کدو اضافه کنید و مخلوط کنید.در این مرحله کدوها کمی شفاف میشوند.
پس از شفاف شدن کدوها ۱ قاشق غذاخوری کره و آبلیمو را اضافه کرده و سریع هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و به آن زعفران اضافه کنید.